Een goed huwelijk

Mijn vrouw is een ras ondernemer. Zij is hiermee al begonnen sinds haar zeventiende en heeft in de loop van haar leven een succesvol bedrijf opgezet in de wereld van de klassieke muziek. Zij is al eens geïnterviewd  door het Financieel Dagblad omdat zij als één van de weinige in die bedrijfstak werkt zonder subsidie. Dit bedrijf weet zich staande te houden in coronatijd wat voor de cultuur en evenementenbranche niet meevalt.

Ik ben een meestermanifesteerder. Sinds ik 15 jaar geleden hoorde van manifestaties heb ik me daar volledig in ondergedompeld. Ik wil er alles over weten. Het was voor mij een houvast tijdens de jaren waarin ik heel erg ziek was, en maakte een afscheid van de bank na 16 jaar mogelijk. Mijn beste manifestatie is ongetwijfeld die van de liefde. Amper klaar met de chemo’s , kaal en met een schamele toekomstverwachting was daar ineens de liefde en die brak door alles heen. We begonnen samen aan een nieuw leven te bouwen. Ieder in eerste instantie nog op z’n eigen manier.

Kika werkt consciëntieus. Ze staat elke dag op, gaat naar kantoor en doet wat er gedaan moet worden. Ik ben de dromer, ga op gevoel en werk vanuit energie. Dat ging prima. Ik manifesteerde en Kika werkte. Haar bedrijf liep goed en ze was directeur van  een concertreeks en een muziekfestival. Ik herstelde en zette een praktijk op in spirituele coaching en training. Maar toen liep het toch mis. Kika kreeg een zware burn-out. Mijn praktijk liep niet. We zaten allebei thuis vol met frustratie. Dat waar we allebei zo hard in geloofde bleek toch niet helemaal te werken. Het was een heel zwaar jaar. Ons zelfvertrouwen had een behoorlijke knauw gekregen.

Het heeft een hele poos geduurd maar uiteindelijk gingen we elkaars kwaliteiten omarmen en zelf toepassen. Kika kon eenvoudig niet werken maar het lukte wel om te oefenen met manifesteren. In dat jaar waarin ze amper van de bank kon komen en een uurtje kantoor haar al volledig uitputte lukte het toch om door middel van manifesteren het nodige voor elkaar te krijgen. In plaats van de dingen  heel actief te fixen en te regelen maakte ze de overstap naar het signaleren van een situatie en het vragen om de meest perfecte uitkomst. Ze kon niet anders dan de uitkomst over laten aan het Universum en de uitkomst was steeds verrassend. Om een lang verhaal kort te maken. Ze werkt nu de helft van de tijd en heeft haar omzet van E 200.000 naar E 400.000 weten op te schroeven. Ze werkt nog alleen met artiesten met wie ze kan lezen en schrijven. Ze heeft haar bedrijf en haar energie goed in handen.  Ze staat aan het roer van haar eigen zaak.

Ik had zelf ook wat werk te verrichten. Manifesteren bestaat uit een paar belangrijke facetten. Dromen kan ik wel, visualiseren als de beste, mijn gevoel inzetten lukte prima. Mijn actiepunt lag op het gebied van ondernemerschap. Ik diende in actie te komen en ik zag er zo tegenop.

We zaten klem. De oude manier van werken zou alleen maar meer van hetzelfde brengen.  Op het moment dat we werkdagen gingen creëren waarin zowel het manifesteren, het mediteren en visualiseren als het werken en het ondernemerschap een rol kreeg gingen de zaken echt voor de wind.

Manifesteren is geen manier om het leven of het werk te ontlopen, het is een manier om het leven/werk te ondersteunen. Ondernemen zonder plezier of ontspanning past ons niet meer, dat levert slechts burn-out op en chronisch ontevredenheid. Lukt het je deze twee zaken goed te combineren dan zijn ze samen meer dan de som der delen. Werken wordt plezier en manifesteren wordt magisch.