Een nieuwe fase.

Als je een nieuwe fase inslaat of reikt naar een nieuw level dan kom je onvermijdelijk in een periode van weerstand en impasse terecht. Welke vorm, welke richting, welke manier is de juiste?

Een nieuwe fase kan voelen alsof je weer helemaal opnieuw begint. Alsof je het wiel weer helemaal opnieuw uit moet vinden. Soms voelt het alsof al het voorgaande vergeefs is geweest.

Je bevindt je in limboland. Het oude dient niet meer en het nieuwe is nog niet.

Jezelf opnieuw uitvinden is niet eenvoudig. Dat is iets waar iedereen tegenaan loopt die iets nieuws creëert. Je verlaat het terrein waar je je werk kon dromen en bent weer leerling en beginner. Dit is ongelofelijk spannend en onwennig.

Zelf ben ik door deze fase heengegaan nadat ik na 8 jaar The Spiritual Gym, mijn spirituele life coaching praktijk, achter me liet om me te specialiseren in het coachen van ondernemers met een missie. De praktijk liep goed maar de flow was eruit. Ik voelde mijn innerlijke drive niet meer. Die vond ik wel als ik bezig was met mijn nieuwe doelgroep.

Na een wervelende periode waarin ik in een aantal maanden op de achtergrond bezig was met mijn website up to date brengen met mijn nieuwe plannen kwam ik tot stilstand. Mijn werk en inkomsten waren tot een halt gekomen omdat ik het oude aan het afronden was. Het nieuwe was nog niet verschenen in de vorm die ik voor ogen had. Ik zakte in een impasse en wist even niet meer hoe nu verder. Ondertussen dacht iedereen dat ze zaken goed liepen want de nieuwe website zag er indrukwekkend uit. Het was moeilijk. Ik voelde me onzeker en richtingloos. Helemaal niet de coach die een ander op weg kon helpen.

De eerste stap in dit proces is erkennen dat je even rust nodig hebt. Een nieuwe fase betekend dat er veel innerlijke transformatie doormaakt. Je nieuwe plannen  zorgen voor veel beroering en een nieuwe bedrading. Die kan je niet allemaal sturen, ze vinden vanzelf plaats op de achtergrond. Geef ze de tijd om te ontvouwen. Het oude moet overschreven worden naar iets nieuws.

Het volgende wat belangrijk is is om te zorgen voor een goede zakelijke sparringpartner. Vraag iemand die je vertrouwt om je scherp te houden en je te helpen om je vorderingen terug te spiegelen als je ze zelf niet meer ziet. Dat kan een business coach zijn maar kan ook een bevriende collega. Zoek bij voorkeur niet iemand uit die teveel van je houdt, de kans bestaat dat ze staan te klappen bij jouw ideeën maar dat ze geen werkelijk inzicht hebben in wat je nodig hebt.

Voor mij hielp het enorm om met een aantal ondernemers aan de slag te gaan met een Future Forecast. Wie weet heb jij ook wel een laagdrempelige manier om vast met je toekomstige werk en klanten aan de slag te gaan in afwachting van het echte werk. Ik kwam er steeds meer achter waar mijn kracht lag en waar (nog) niet. Ik voelde het enthousiasme weer stromen en daarmee de inspiratie.

Ga vooral voorwaarts met je droom of je ideaal. Blijf stappen maken ook al voelt het vreemd en onwennig. Elke nieuwe fase kent deze periodes. Die maak je niet alleen mee in je werk maar elke keer dat er zich iets nieuws ontvouwt. Een nieuwe opleiding of het krijgen van je eerste kind kan dezelfde gevoelens met zich meebrengen. Je hebt het ongetwijfeld al veel vaker meegemaakt. Je bent ook vast en zeker heel blij dat je toen hebt doorgezet.

Wil je graag samen met mij sparren over je bedrijf of wil je weten hoe je deze fase achter je kunt laten?

Vraag dan hier een Future Forecast aan. Deze Future Forecast is For Free. Mijn cadeau aan jou. Ik zet snel jouw groeikansen op een rij en je weet weer hoe je verder kunt.

Ik wens je veel succes!