Het Yin Yang symbool staat voor het principe dat in ogenschijnlijke tegenstellingen geen balans te vinden is. Spiritualiteit en zakelijkheid/ondernemerschap zijn twee van die tegenstellingen die elkaar lijken uit te sluiten. Net als het Yin Yang symbool geldt dat juist in de vereniging van het spirituele en het zakelijke heel veel winst te behalen valt.

Yin staat voor het spirituele, het vrouwelijke, het ontvangende principe. Yin láát de dingen ontstaan/ zijn en werkt vooral vanuit rust en visie. Yin vind winst in voldoening, in delen, in integriteit, in het grote geheel.

Yang staat voor het zakelijke, het mannelijke, het werkende principe. Yang werkt met daad, doe en wilskracht. Yang vind de winst in geld, de triomf en in het concrete resultaat.

Vage idealen

Ligt de focus teveel op de Yin kant dan blijf je steken in vage idealen, in onbaatzuchtig goed willen doen en in de wereld willen redden. Wat betekend dat in de praktijk? Niet betrokken klanten, te weinig inkomsten en een lamleggend effect op je productiviteit.

Burn out

Ligt de focus teveel op de Yang kant, en dat zien we maatschappelijk veel dan ligt het gevaar op de loer dat je vanuit ego werkt, steeds meer geld najaagt terwijl de vervulling en het plezier uitblijft.  Burn out ligt op de loer.

Wie zijn weerstand overwint en de combinatie spiritualiteit en zakelijkheid een kans geeft merkt dat daar heel veel winst te behalen valt.

Een goede prijs voor je dienst zorgt voor betrokken klanten. 
Betrokken klanten zorgt voor een verspreiding van je ideaal. 
Een ideaal in de wereld zetten zorgt voor voldoening. 
Een gezonde winst betekend dat je goed voor jezelf kunt zorgen.
Als je zelf je zaakjes op orde hebt kun je al je aandacht geven aan je klanten.
Als je je klanten de volle aandacht geeft kunnen zij nog meer groeien. 
Als jij je klanten zo goed helpt dan betalen zij jou graag. 

Er is geen minpunt aan deze constructie te vinden.

Ervaar jij nog disbalans in jouw bedrijf? Lukt het je nog niet om je ideaal goed in de wereld te zetten? Zou je graag een goed inkomen willen verdienen met dat mooie werk wat je doet?

Ja, laat me mijn mogelijkheden zien.