Selecteer een pagina

Mijn naam is Caroline Westerbeek.

Ik help zelfstandig ondernemers die een dienst verlenen het beste uit zichzelf en hun bedrijf te halen .

Omdat elke business coach zijn eigen methode en werkterrein heeft vertel ik je hier mijn verhaal. Herken jij je hierin? Dan ben ik de juiste coach voor jou.

De bank

Mijn werkende leven begon bij een grote Nederlandse bank. Ik kwam daar ooit terecht via een vakantiebaantje en had het daar zo naar mijn zin dat ik niet kon wachten om daar echt aan de slag te gaan. Dat deed ik een paar jaar later. Het was een periode van veel vrijheid en daar gedij ik goed op. Ik zou uiteindelijk 16 jaar bij de Bank blijven. Gaandeweg veranderde de cultuur. Eigen initiatief en verantwoordelijkheid werden vervangen door protocollen. Ik zag een hoos aan burn out om mij heen en vond dat heel normaal.  Het leek er bij te horen. Ik kreeg er zelf ook mee te maken en kreeg vervolgens last van RSI. Daar stopte het niet. Ik werd heel erg ziek en zou 5 jaar nodig hebben om weer op te krabbelen. Ik had kanker en maar 10% kans om het te overleven.

Deze periode van ziekzijn en herstel (er zouden nog wat complicaties volgen) gaf mij de tijd om mijzelf onder de loep te nemen.  De bank was natuurlijk niet de enige schuldige. Ik was zaken normaal gaan beschouwen die dat helemaal niet zijn. Ik was ook vastgelopen in de gedachte dat werken voornamelijk met daad, doe en wilskracht te maken had. Ik ging maar door terwijl de flow allang uit het leven was verdwenen. Ik zag in die periode eenvoudigweg geen andere manier.

De magie van het leven

In de jaren voor ik ziek werd had ik een opleiding gevolgd tot Reiki practitioner. Ik wist dus al het nodige over werken met energie en hoe een stroom op gang te brengen. Ik had me ook verdiept manifesteren en dat fascineerde me enorm. Ik ging hiermee aan de slag en oefende me in de kunst van het aantrekken van mijn wensen. Dit gaf me nieuwe inspiratie. Ik bleek mij veel beter te herkennen in de Universele wetten dan in de alledaagse regelgeving.

 Tijdens mijn herstel had ik me weer bij de bank gemeld maar ik voelde al snel dat daar geen toekomst meer voor me lag. Ik nam de beslissing om daar weg te gaan. Geen makkelijk besluit want het was op dat moment helemaal niet zeker dat ik ooit weer een normaal werkend leven zou gaan leiden. De toekomst lag open en ik had geen idee waar het me zou brengen.

Ik voelde een verlangen naar verdieping en zingeving en las alles wat los en vast zat over spirituele principes. Ik onderging een paar diep transformerende Ayahuasca ceremonies en voelde het sjamanisme trekken. Ik ging gedurende een paar jaar bij verschillende sjamanen in de leer en oefende met nieuwe kennis over healing, persoonlijke transformatie en de werkelijke magie van het leven. Alles kwam samen.

Eigen praktijk

Na deze periode van herstel en innerlijke ontwikkeling voelde ik mijn energie toenemen. Ik kon weer langzaamaan aan werken gaan denken. Ik volgde een opleiding tot intuïtief coach en begon met het opzetten van mijn eigen praktijk.  Ik gaf mijn nieuwe kennis door en leerde mijn klanten hoe ook zij hun leven konden transformeren. Het was geweldig om te zien wat voor effect dat had.  Wonderen gebeurde aan de lopende band. Het was een groot succes. Maar ook weer niet.

Zakelijk gezien was het om te huilen. Mijn omzet was veel te laag om van te kunnen leven. Ik had lang niet altijd genoeg klanten. Ik had ook zeker niet altijd de juiste klanten. Als ik die wel voor me had dan verliep alles op een magische en makkelijke manier. Dat wilde ik veel vaker ervaren. Er moest duidelijk nog iets gebeuren.

Weerstand en valkuilen

Op dat moment leek ik weer in oude valkuilen te stappen. Ik dacht dat harder werken de enige manier naar een groter bereik, impact, en omzet was. Ik wist al dat ik nooit meer op de oude manier wilde werken. En ik had grootste plannen voor mezelf maar wilde het ook ontspannen houden. Hoe kreeg ik dat voor elkaar?  Ook  voelde ik een enorme weerstand tegen ondernemerschap. Ik realiseerde me niet dat ik ook moest leren om mijn praktijk als een bedrijf te benaderen.  Ik wilde alleen maar mijn eigen vak uitoefenen.

In diezelfde periode kreeg mijn vrouw een burn out. Zij is al jaren ondernemer en met heel veel succes. Zij werkte zelf nog wel volgens de oude formule van daad, doe en wilskracht en dat had ook bij haar een grens bereikt. Mijn wereld van manifestaties en spiritualiteit vond ze maar matig interessant. We hadden allebei een les te leren voor we echt werk konden maken van onze idealen.

Het bleek uiteindelijk heel erg eenvoudig. We hebben van elkaar kunnen leren. Ik moest mijn innerlijke ondernemer wakker schudden en zij mocht leren hoe makkelijk te manifesteren en te zorgen voor een ontspannen flow. Het bleek een gouden combinatie.

Ondernemerschap is the key! 

Ik leerde alles wat ik kon vinden over ondernemerschap. Ik zag wat ik allemaal verkeerd had aangepakt en leerde hoe het beter kon.  Nieuwe manieren om mijn werk zo in te richten dat ik veel meer bereik en impact had  diende zich aan en ik zag mijn omzet stijgen. Kika leerde hoe ze met veel minder uren (minder dan de helft) een verdubbeling van haar omzet kon realiseren.

Het bleek een grote ontdekking dat de technieken die ik al jarenlang doorgaf ook hun waarde bleken te hebben in een zakelijke omgeving. Ook deze kennis wilde ik delen met mijn klanten. Van dat moment zou ik dienstverlenende ondernemers helpen met gemak en plezier hun doelen te behalen. Een nieuwe missie was geboren.

Het is mij gelukt om van mijn grootste passie mijn werk te maken.  Ik doe dit met veel werkplezier, gemak en vrijheid. Het werkt niet alleen voor mij en mijn vrouw maar ook voor mijn klanten.

Wil jij weten of dit ook voor jou is weggelegd? Wil je een voorproefje van werken vanuit rust en met visie en focus? Heb jij een prachtig plan en ben je klaar om echt werk te maken van je droom?

Business Coaching kan ook voor jou het grote verschil maken.

Vraag vandaag nog een kennismakingsgesprek aan (vrijblijvend en gratis) als eerste stap in de goede richting.

Ik ben heel erg benieuwd naar jouw verhaal.

Gratis strategisch gesprek

Wil jij weten hoe ik jouw fundament als persoon en ondernemer kan verstevigen?

Vertel me wie je bent en laten we samen sparren!