Mijn naam is Caroline Westerbeek.

Ik coach ondernemers & professionals naar het volgende niveau.

 Ik leer ze zakelijk succes te combineren met persoonlijk geluk.

De Bank

Zestien jaar lang heb ik gewerkt bij de ING. In de periode waarin ik werkte als hypotheekspecialist heb ik geleerd om snel complexe financiële situaties te doorgronden. Ik zie snel de obstakels en heb een feilloos gevoel voor het zien van mogelijkheden. Mijn leukste klus daar was het opzetten van een in house opleidingscentrum waarbij ik alle trainingen schreef en ook zelf gaf. Vanaf dag één draaide dat op volle toeren om nieuwe medewerkers op te leiden.

The Spiritual Gym

Mijn eigen coaching en trainingspraktijk. Tien jaar lang heb ik vol overgave mijn coaching skills ingezet voor mijn klanten. We hebben gemanifesteerd en gemediteerd en er gebeurde wonderen op dagelijkse basis. Praktisch nut vinden voor spirituele technieken blijft voor altijd onderdeel van mijn werkwijze.

Ziek

De periode tussen de ING en The Spiritual Gym werd overlapt door ziekte. Bij de bank verdween de vrijheid en ik voelde mij er niet meer op mijn plek. Mijn laatste klus was loodzwaar; in verband met een reorganisatie moest ik 75 % van de mensen onder mij ontslaan. Ik had niet in de gaten dat de moeheid die ik voelde van iets anders afkomstig was en negeerde de signalen. Drie dagen na het afronden van deze klus werd bij mij kanker geconstateerd, ik had een tumor ter grootte van een voetbal in mijn buik en maar 10% kans om te overleven. In die periode had ik mijn eerste diepgaande spirituele ervaring. Toen ik terug ging naar de bank kreeg ik redelijk snel een nieuwe ziekte; Hepatitis. Opnieuw verkeerde ik in levensgevaar. Ook dat overleefde ik om, na mijn lange weg van herstel, vervolgens van een berg te vallen tijdens de wintersport. Ik lag voor de derde keer in een paar jaar tijd naar het plafond te staren en realiseerde mij pas toen dat ik een andere weg in moest slaan. Niet alleen qua werk, maar qua alles.

Beter

Een lange periode van herstel diende zich aan en ik krabbelde heel langzaam maar zeker weer op. Elke seconde energie besteedde ik aan mijn nieuwe passie. Spiritualiteit in de breedste zin van het woord. Ik ben altijd al een ongelofelijke lezer geweest en ik las alles wat los en vast zat over het onderwerp. Alhoewel een matige student in het schoolsysteem bestudeerde nu ik elke stroming die ik tegenkwam. Tot op de graat. Ik vond zingeving en hernieuwde inspiratie. Het was alsof ik het leven nu pas echt begreep.

Weer aan het werk

Ook al was het niet makkelijk, ik wist dat ik weer wílde werken. Ik had geen idee hoe dat er uit zou zien. Er zijn jaren geweest waarin ik mij afvroeg of ik meer dan een paar uur per week aan de slag zou kunnen. Het leek me een goed idee om een coachopleiding te volgen. Al zou ik maar één klant per week kunnen begeleiden, dan zou ik daar toch voldoening uit kunnen halen was mijn gedachte. Ik besloot tot de opleiding Intuïtief Coach. Een wereld ging voor mij open. Ik onderging acht transformerende Ayahuasca ceremonies en ging vervolgens jarenlang in de leer bij verschillende sjamanen. Ik volgde opleidingen van Oneness (India) tot Reiki (Japan) en leerde de kunst van magie (Elohim, Groningen). Transformatie behoort tot de kern van mijn wezen en manifesteren vind ik het allerleukste om te doen.

Niets onder de streep

Ik had voor een ruime periode financiële vrijheid gemanifesteerd. Ik kon dus de tijd nemen om mijn praktijk op te zetten. Dat was maar goed ook. Na een paar jaar begon mij iets te dagen. Ik was lekker bezig en mijn klanten waren te tevreden. Ik gaf alle kennis door die ik had opgedaan en zag wat een mooie resultaten dat opleverde. Zoals ik al zei: wonderen waren aan de orde van de dag. Ik overdrijf dat niet. In veel opzichten was het dus een groot succes. Maar ondernemen is geld verdienen met dat wat je doet. En dat deed ik niet. Zoals zoveel mensen in de dienstverlenende sector was mijn eigen salaris de sluitpost van mijn onderneming. Ik moest dringend leren ondernemen.

Geen zin

Ik was moe. Jarenlang was ik elke seconde van mijn tijd bezig geweest met herstellen, studeren en ontwikkelen. Ondernemen vond ik super stom en geld vond ik helemaal niet spiritueel. Ik ging een jaar lang met mijn hakken in het zand. Ik was zo goed in wat ik deed, waarom kwamen mijn klanten niet vanzelf? En waarom verdiende ik hier niets mee? Ik was toch een meester in manifesteren? Schoorvoetend kwam ik tot het besef… ik moest mijn innerlijke ondernemer gaan activeren. En… I had to learn to love it!

Ondernemen

Vanaf het eerste boek wat ik opensloeg over ondernemen zag ik dat ik zoveel verkeerd had gedaan. Ik was in de ene klassieke fout na de andere gestonken. Dat was een flinke domper maar ik zag daar als snel het positieve van in. Als iemand zo op de letter kon omschrijven wat ik verkeerd deed, dan was er vast ook wel een manier om het goed te doen. Ik vond weer energie voor de volgende etappe en stortte me op de kunst van het ondernemen. En tot mijn grote verbazing vond ik het heel erg leuk.

Alles komt samen

Kika, mijn vrouw, is een ras onderneemster. Zij opende mij de ogen dat ondernemen heel erg leuk is. Het is gewoon fijn om een goed salaris te verdienen met dat wat je het liefste doet. Mijn zus Marjolein wees mij erop dat we uit een ondernemersgeslacht afkomstig zijn. Een eyeopener!  Lees ons duo interview hier.

Zowel Kika als Marjolein vinden werken het leukste wat er is. Dat gevoel was ik jarenlang kwijt en heb ik door het opzetten van mijn eigen business en het omarmen van het ondernemen weer teruggevonden. 

Nu combineer alles wat ik het allerleukste vind om te doen, inclusief ondernemerschap, om mijn klanten verder te helpen. De resultaten zijn nog nooit zo goed geweest.

Contact

Jouw Future Forecast. Gratis.

Neem contact met me op en laten we samen aan de slag gaan met jouw verandering.